Vizita la ginecolog este inca o problema de actualitate!

Educatia pentru sanatate se pare ca lipseste cu desavarsire atunci cand vine vorba despre examinarea ginecologica in randul femeilor.

Exista inca in timpurile noastre femei care nu au avut nici macar un control ginecologic pana la momentul maternitatii sau care pur si simplu refuza sa il faca din motive personale.

Pe cealata baricada exista femeile care doresc sa aiba grija de mentinerea sanatatii lor pentru fiecare segment al organismului si isi programeaaa anual controlul ginecologic.

Inca nu s-a stabilit o varsta potrivita pentru primul control, insa educatia incepe din familie, iar importanta acestui fapt nu este ceva de trecut cu vedera.

Este de dorit ca vizita la ginecolog sa nu fie facuta doar in momentul in care apare o afectiune sau o problema la nivelul organelor genitale ci sa devina o obisnuinta si un lucru necesar si facut fara tensiuni si jena.

Prima vizita la ginecolog presupune emotii si retineri. Este lesne de inteles avad in vedere ca exista persoane pudice care pur si simplu nu pot sa accepte cu usurinta ca nu este altceva decat un act medical si nimic mai mult.

Scopurile controalelor ginecologice sunt binecunoscute de toata lumea si nu ar trebui sa existe o problema in ceea ce priveste informarea, preventia sau tratamentul in urma unei vizite la ginecolog.

Alegerea medicului ginecolog apartine fiecaruia insa un medic care iti inspira incredre iti ofera automat un confort psihic. Relatia doctor pacient in acest caz este conditia esentiala pentru un consult detensionat si lipsit de inhibitii si frici.

Pentru unele persoane care inca nu au in vedere consultul ginecologic anual, fiecare inceput are un inceput.

Prima vizita la ginecolog va presupune tensiune de aceea este foarte importanta atitudinea si felul in care privesti aceasta o problema.

In cazul unui control de rutina medicul ginecolog iti va pune la dispozitie tot ceea ce este necesar sa cunosti despre aceasta parte a corpului tau precum si starea de sanatate in care te afli la acel moment.

In cazul prezentei unor afectiuni genitale medicul va diagnostica si va stabili un tratament potrivit individualizat.

Exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le omiti atunci cand urmeaza sa ai un consult ginecologic.

In primul rand igiena personala sa nu lase de dorit si un dus inainte de a merge este intotdeauna binevenit.

Spalaturile vaginale sunt nerecomandate in cazul consultului ginecologic datorita faptului ca pot schimba rezultatele testelor.

La fel si in cadrul relatiilor intime acolo unde este cazul, este de dorit ca acestea sa nu aiba loc, macar cu o zi inaintea consultului.

Perioada menstruatiei nu este o perioada benefica pentru un consult ginecologic dar ca veni vorba, este bine sa stii data ultimului ciclu menstrual in cadrul consultului.

Unele femei isi pregatesc de acasa o lista cu intrebari pe care urmeaza sa le puna medicului si astfel isi usureaza starea de confuzie sau momentele de inhibitie prin care ar omite sa intrebe ceva.

Imbracamintea pe care o porti in cazul acesta ar trebui sa fie foarte comoda si usor de manipulat. Este destul de penibil sa ajungi in cabinet si doctorul sa priveasca cum incerci sa dai jos de pe tine haine stramte si multe. O rochita usoara sau o pereche de panatloni lejeri si un tricou sunt tinuta perfecta pe care o poti aborda.

In ziua consultului va trebui sa fii pusa la punct cu o oarecare ordine cronologica a in ceea ce priveste anetcedente medicale daca este cazul, interventii chirurgicale, regularitatea ciclului menstrual si chiar antecedentele medicale ale familiei tale.

Raspunsurile pe care le oferi medicului indiferent de intrebare trebuie sa fie adevarate.

Decizia primei vizite la ginecolog iti apartine, insa este punctul de plecare pentru stabilirea unei relatii cu medicul care urmeaza sa monitorizeze anual starea ta de sanatate.

Un examen ginecologic poate include urmatoarele activitati: masurarea tensiunii aretriale si a greutatii si inaltimii, examinarea sanilor si a abdomenului inferior, examinarea rectala si pelvina si un test Babes Papanicolau.

In unele cazuri ca si completare a unui consult medical ginecologic se poate face ecografia transvaginala prin intermediul careia doctorul poate avea o imagine clara a organelor vaginale interne. Nu este dureroasa eventual poate prezenta putin discomfort in zona organelor genitale.

Pana la urma, nu e chiar foarte stressanta o vizita la ginecolog!

Pentru servicii si consultatii de ginecologie in Mures policlinica CaritSanMed te asteapta intr-o atmosfera placuta pentru vizite de rutina sau controale periodice!

Leave a Reply