Veliko Tarnovo – destinatia perfecta pentru bucuresteni

Capitala Romaniei atrage anual mii de oameni din toata tara, mai ales studenti, care, dupa finalizarea studiilor, aleg sa ramana tot in acest oras. Insa, in articolul de astazi nu vom vorbi de Bucuresti, ci de o destinatie aflata la doar trei ore de capitala tarii noastre, pe teritoriul Bulgariei, si anume Veliko Tarnovo.

Suntem convinsi de faptul ca nu stiti foarte multe despre acest loc, tocmai de aceea, in cadrul articolului de astazi va vom prezenta cateva obiective turistice pe care trebuie sa le descoperiti in Veliko Tarnovo. V-am starnit curiozitatea? 

Cetatea Tsarevets

Unul dintre obiectivele turistice din Veliko Tarnovo este cetatea Tsarevets, un loc plin de istorie si mister, ce merita toata atentia turistilor. Drumul pana la aceasta cetate va va lua ochii, fara sa va simtiti deloc obosit.

De asemenea, pentru pasionatii de fotografie, cu siguranta aici veti reusi sa va luati toata inspiratia de care aveti nevoie, pentru a obtine cadre de exceptie. In plus, datorita faptului ca cetatea nu este atat de cunoscuta, veti vedea ca sunt sanse destul de mici sa dati peste numerosi turisti in aceasta zona. Iar acest lucru este un mare plus, nu-i asa? 

Catedrala Patriarhala „Inaltarea Domnului”

Desi nu ne aflam pe taram romanesc, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la credinta noastra. Tocmai de aceea, daca va doriti putina liniste sufleteasca, dar si un loc in care sa va incarcati cu energie pozitiva, Catedrala Patriarhala „Inaltarea Domnului” este solutia ideala.

De asemenea, trebuie sa mentionam faptul ca va trebui sa platiti un bilet de intrare de aproximativ 14 lei, mai exact, 6 leva. Insa, in ciuda pretului biletului, nu putem sa nu admiram simplitatea acestei catedrale, nefiind un obiectiv turistic extravagant, ci din contra, un locas de cult care inspira simplitate. 

Strada Gurko

Pentru persoanele care iubesc plimbarile lungi, mai ales la apus de soare, strada Gurko este locul pe care nu ar trebui sub nicio forma sa il ratati. Pe langa frumusetea stradutei pietruite, aici veti putea admira numeroase case vechi, care s-au mentinut destul de bine de-a lungul timpului.

De asemenea, tot aici puteti admira Monumentul Dinastiei Asen, un monument ridicat in cinstea regilor bulgari. Asadar, nu veti avea parte doar de o simpla plimbare, ci si de o mica lectie de istorie, insa, o lectie usor diferita de cele din perioada copilariei sau a adolescentei noastre.

In incheierea acestui articol…

Pentru ca drumetia dumneavoastra in Bulgaria sa fie una de neuitat, nu trebuie sa uitam de mijlocul de transport folosit. Astfel, compania Novum va ofera servicii de inchirieri auto in Timisoara, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de o calatorie perfecta, fara incidente neplacute.

Deoarece serviciile de inchirieri auto din Timisoara, oferite de compania Novum sunt intotdeauna atent verificate si imbunatatite, intotdeauna ne mandrim cu profesionalismul pe care il oferim fiecarui client. Insa, experienta face cat o mie de cuvinte, asadar, in cazul in care inca nu am avut ocazia sa ne cunoastem, va asteptam alaturi de noi!

Leave a Reply