Tot ce trebuie sa stii despre incinerarea umana

In ultimii ani, din ce in ce mai multe familii greu incercate din Cluj Napoca si din intreg judetul, au optat pentru incinerare umana in Cluj, din diferite motive. Pentru ca fenomenul de incinerare umana ia amploare dupa cum se poate vedea, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre cremarea unui corp uman.

Termenul “cenusa” este putin inselator, deoarece ceea ce familiile primesc dupa ce are loc o incinerare nu este o pulbere moale, ci un material cenusiu, care se aseamana cu pietrisul fin, realizat din resturile de oase de baza.

In crematoriile moderne, corpul este depozitat intr-o camera rece, cu temperatura controlata, pana cand este aprobat pentru incinerare. Un medic sau un examinator medical este adesea obligat sa semneze pentru a se asigura ca nu trebuie facute investigatii medicale sau examinari deoarece, spre deosebire de o inmormantare , corpul nu poate fi exhumat dupa ce este incinerat.

Organismul este pregatit prin eliminarea stimulatoarelor cardiace, care pot exploda in implanturile de caldura, proteze si silicon. Seminte de cancer radioactive – izotopi radioactivi injectabili sau implantabili utilizati pentru a trata mai multe tipuri de cancer – sunt, de asemenea, pe lista eliminarii.

Corpul este apoi pus intr-un recipient sau sicriu fabricat din materiale inflamabile, cum ar fi placaj, pin sau carton. In unele tari, lucratorii elimina alte articole externe, cum ar fi bijuteriile sau ochelarii, in timp ce alte tari interzic lucratorii sa faca acest lucru.

Atunci cand incineratorul este preincalzit la circa 1100 de grade Fahrenheit (593 grade Celsius), usile mecanizate sunt deschise, iar containerul se aluneca rapid dintr-un rack de pini metalici de rulare in camera primara de incinerare, denumita si retort.

Uneori membrii familiei pot viziona incinerarea de pe o fereastra sau, in cazuri precum crematorii hinduse, un membru al familiei poate “declansa” focul apasand un buton.

Odata ce usa este sigilata, corpul este supus unei coloane de flacara cu jet-enginelike, care vizeaza torsul. Caldura aprinde recipientul si usuca corpul, compus din 75% apa.

Pe masura ce tesuturile moi incep sa se stranga, arde si se vaporizeaza din caldura, pielea devine ceara, decolorata, blistere si sparturi. Muschiul incepe sa topeasca, in timp ce oasele, care sunt ultimele care trec, devin calcifiate, deoarece sunt expuse la caldura si incep sa se prabuseasca rand pe rand.

Un corp uman uman are nevoie de doua pana la trei ore pentru a arde complet si va produce o medie de cenusa de 3 pana la 9 kilograme de cenusa. Cantitatea de cenusa depinde, in general, de structura osoasa a persoanei si nu de greutatea acesteia.

Un nou-nascut, care are cea mai mare parte cartilaj si foarte putin os fixat, nu poate lasa nici macar ramasite dupa incinerare.

In ceea ce priveste “cenusa” rezultata in urma cremarii unui corp neinsufletit, aceasta va ajunge in posesia familiei, care va face ce va crede de cuviinta ca este mai bine. Exista familii care pastreaza cenusa, alte familii o ingroapa, in timp ce altele o arunca in mare sau o pun la radacina unui copac.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai interesante detalii pe care cu siguranta cu totii ar trebui sa le cunoastem in ceea ce priveste procesul de incinerare umana.

Leave a Reply