Subaru Legacy – varianta perfecta de SUV

A patra generatie a Subaru Legacy a fost introdusa in 2003 si a reprezentat o reproiectare completa a Legacy pe o platforma cu totul noua. Dezvoltarea a inceput la inceputul anului 1999 si inca de la debut, aceasta masina a fost primita cu bratele deschise de pasionati.

Deoarece aceasta masina a fost atat de apreciata, in prezent sunt disponibile piese auto pentru Subaru Legacy 4, 2.0 AWD de cea mai buna calitate, intr-o gama variata de preturi, pentru toate preferintele.

Producatorul a subliniat inca de la inceput faptul ca este foarte important ca masinile sa fie bine intretinute, iar cei care au modele mai vechi vin sa confirme acest lucru. Piesele schimbate la timp fac ca masina sa fie rezistenta pentru mult timp si ajuta la evitarea cheltuielilor majore.

Pentru piata interna, Legacy B4 si Touring Wagon au fost oferite in mai multe variante si motorizari. Motorul turboalimentat EJ20 DOHC instalat in specificatiile 2.0GT si 2.0GT care produce 280 CP.

Datorita evolutiei tehnologiei turbocompresorului si a standardelor in ceea ce priveste emisiile si noxele, configuratia twin-turbo a fost inlocuita cu un turbo modern si AVCS. Modelele 3.0R sunt dotate cu noul motor EZ30 de 250 CP cu 6 cilindri.

Legacy Blitzen aparut in decembrie 2004 este editia speciala bazata pe 2.0GT B4 si Touring Wagon. Aceste modele sport de inalta performanta au venit cu culoarea speciala rosu stralucitor, suspensie sport, jante din aliaj de 18 inci, grila noua si bare de protectie in stil aero.

Legacy  a primit o actualizare cosmetica in mai 2006. Modificarile notabile au inclus noi bare de protectie, faruri, aparatori fata, grila si lumini combinate spate.

Pe 2008, Subaru a anuntat modelele EyeSight pentru piata japoneza. Aceste noua modele aveau 2 camere CCD, una pe fiecare parte a oglinzii retrovizoare, care folosesc imagini stereoscopice pentru a evalua distantele.

Sistemul includea capacitatea de a ajuta soferul sa mentina distanta pe autostrada, un sistem de avertizare la schimbarea benzii, un apel de trezire care sa avertizeze soferul cu privire la schimbarea semnalelor de trafic si detectarea pietonilor.

SI-Cruise integrat  functia EyeSight ca ajutor de siguranta pentru sofer. EyeSight a fost un nou nume de marca pentru un sistem de siguranta pe care Subaru l-a introdus anterior in Japonia in 1999.

Legacy STI S402 este o editie limitata (402 de unitati) de inalta performanta pentru piata japoneza. Acesta include un motor turbo cu doi cilindri de 2,5 litri, cu o putere de 285 CP la 5.600 rpm. Modelul European nu difera cu mult de cel de pe piata Asiatica masinile fiind relativ similare.

Indiferent de varsta masinii, Subaru este recunoscuta pentru modelele de foarte buna calitate produse si pentru tehnologiile foarte performante.

Utilizatorii subliniaza faptul ca atunci cand masina este foarte bine intretinuta, un model de Subaru poate rezista chiar si 30 de ani fara probleme. Desigur, nu se va mai incadra in noile standarde in ceea ce priveste noxele, insa functionarea va fi impecabila, cu singura conditie, aceea de a schimba la timp componentele.

Leave a Reply