Starea domeniilor .ro (INFOGRAFIC)

Agile Media – prima companie care se ocupă cu monitorizarea domeniilor înregistrate pe .ro, a realizat un infografic denumit sugestiv State of RO care surprinde principalele caracteristici ale internetului românesc. Pentru realizarea acestuia au fost monitorizate peste 350.000 de domenii .ro

Deoarece cu timpul a trebuit să caut tot felul de combinații pentru diverse lansări de site-uri / bloguri, am observat că pe .ro atârnă o mulțime de site-uri înregistrate, însă lăsate în paragină. Infograficul arată că acestea reprezintă 38% din internetul românesc. Asta înseamnă că avem nevoie de mai multă activitate online, de mai mulți oameni care să creeze conținut și să susțină aceste site-uri.

Procentul site-urilor care nu au nicio imagine publicată atinge 15% – ceea ce mi se pare din nou dubios. Tendința globală este de creștere a volumului de conținut foto / video în detrimentul celui text și probabil cu timpul se va observa asta și pe .ro. Oricum cifra doar atrage atenția, însă nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Vă las să analizați infograficul și să trageți singuri concluziile.

Leave a Reply