Sinuciderea socială

Ai mai auzit de sinucidere socială, sunt convins de asta. Însă întrebarea e cum să eviți această situație. Mie mi-a fost tot timpul frică de penibil și consider că 98% dintre voi aveți fobia asta. Frica de a spune o prostie atunci când ai un public care te ascultă, de a fi luat la mișto într-o țară străină într-o limbă la fel de străină, frica de a nu avea bani să îți plătești cumpărăturile, de a cădea pe stradă sau de a te împiedica (în cazul femeilor) atunci când ești pe tocuri. Exemplele pot curge.

Totuși nu toate astea duc la sinucidere socială. Pentru majoritatea situațiilor penibile de mai sus termenul este exagerat. Sinucidere socială este atunci când vomiți la o petrecere în mijlocul mulțimii, te alegi cu o boală contagioasă, bârfele tale sunt făcute publice, poze nud (sunt oameni care din motive cunoscute numai de ei păstrează astfel de fotografii) sau în alte ipostaze indecente, o relație cu o persoană mult mai în vârstă decât tine (asta începe să pălească), ești surprins având parte de ceva acțiune într-un loc public (situația asta este mai rea pentru femei) etc. Vedetele au uneori nevoie de o sinucidere socială, dar asta e cu totul altă discuție.

Partea proastă este că uneori ascundem anumite adevăruri pentru a nu ne sinucide social. O poți lua de la capăt, dar cine își dorește o astfel de experiență?!

Leave a Reply