SEO – optimizare website

Ce rost are sa realizam un site si acesta sa nu fie indexat deloc de catre motoarele de cautare? Ei bine, niciunul. Daca tot cream un site, haideti sa si invatam putin cum sa il promovam si cum sa ii ridicam rangul in motoarele de cautare. Pentru asta prima data vom vorbi putin despre SEO.

SEO sau Search Engine Optimization, dupa cum ii spune si numele, reprezinta totalitatea actiunilor ce se aduc asupra unui site, cu scopul de a-i creste acestuia pozitia in rezultatele motoarelor de cautare existente. Scopul acestui proces de optimizare al unui site este acela de a aduce catre el trafic relevant.
Actiunile SEO sunt de doua tipuri, si anume: SEO on site sau SEO on page (seo pe site sau seo pe pagina) si SEO off site sau SEO off page.

SEO on site reprezinta toate actiunile aduse pentru optimizarea paginii, a codului sursa, dar si a structurii si design-ului acesteia, in timp ce SEO off site are alt scop, si anume acela de a obtine referinte de pe alte pagini web, si aici se incadreaza inscrierea site-ului in unele directoare web ( acestea trebuie neaparat sa fie de calitate, in caz contrar putand duce chiar la scaderea rangului site-ului inscris), scrierea de articole unice si de calitate pe site sau publicarea site-ului sau a articolelor de pe acesta in retelele sociale.

Insa, cei care doresc ca, pentru promovarea site-ului pe care il detin sa aloce un buget, ei pot apela la una dintre multele firme de specialitate care ofera servicii de promovare site. Nu toate dintre firmele care se ocupa cu SEO sunt de incredere, mai sunt si exceptii printre acestea. Intotdeauna trebuie apelat la cele mai cunoscute dintre ele sau la care, in urma unor cautari despre ele in motoarele de cautare observam ca au referinte bune.

Preturile acestora variaza in functie de pachetele pe care le ofera, insa nu asta este principala problema in dorirea promovarii unui site web, caci daca rezultatele sunt cele asteptate, investitia poate fi scoasa inapoi intr-un timp foarte scurt.

Caci ce magazin online nu ar dori sa isi expuna banner-ul pe un site cu un rang ridicat in motoarele de cautare? Dar pentru asta trebuie sa bage mana in buzunar adanc, lucru care nu poate sa fie decat profitabil pentru cel ce detine acel site.

Despre SEO ar mai fi de spus multe, insa acestea enumerate mai sus sunt principalele aspecte ce stau la baza optimizarii site-urilor web, in vederea pozitionarii cat mai buna a acestora in principalele motoare de cautare. Orice posesor de website, cand isi vede site-ul in primele pozitii ale motoarelor de cautare poate spune ca munca lui a fost rasplatita pe masura si ca toate eforturile depuse nu au fost in zadar.

Leave a Reply