Recuperatorul de caldura, sansa la o viata sanatoasa

recuperatorSimtiti deseori cum va sufocati din cauza lipsei de aer din casa sau din biroul de la munca? Chiar daca praful de afara va inneaca, nu trebuie sa aveti acelasi sentiment si in alta incapere. Pentru a scapa de senzatia de sufocare, va puteti achizitiona un recuperator de caldura pentru acasa.

Nici la serviciu lucrurile nu ar trebuie sa stea altfel. Un recuperator de caldura nu este util doar in casa in care locuiti, ci si la locul de munca. Pe scurt, acest sistem filtreaza aerul din incaperea in care va aflati sau de la locul de munca.

Pe timpul iernii, aerul este incalzit inainte ca acesta sa intre in incinta unde va aflati la o temperatura mai mare decat temperatura ambientala cu ajutorul unui recuperator de caldura. Daca doriti sa respirati un aer curat acasa, un astfel de sistem va este mai mult decat util. Plus de asta, va mentine sanatatea si tonusul ridicate.

Cum functioneaza

Deschiderea geamului pentru a intra aer atat pe timpul verii cat si pe cel al iernii a devenit poveste. Cu ajutorul unui recuperator de caldura, aerul este asigurat fara a avea pierderi de caldura in locuinta. In plus, acesta este reimprospatat si va da senzatia de aer curat de la munte. Schimbul energiei termice dintre aerul cald din interior catre cel venit din exterior are loc cu ajutorul unui recuperator de caldura. Pe timpul verii, acest sistem functioneaza in sens invers.

In functie de suprafata care necesita ventilatia, sunt doua tipuri de sisteme de recuperare a caldurii: cu recuperarea caldurii pentru o singura incapere si cele pentru domeniul industrial. Sistemele din prima categorie s-au dezvoltat foarte mult in ultima perioada, avand in vedere ca acestea permit aerisirea generala si permanenta a incaperii. Scopul sistemelor de ventilatie care recupereaza caldura se refera la asigurarea conditiilor de puritate a aerului.

Bolile profesionale, “fugarite” de sistem

Bolile dobandite in urma prestarii unor munci grele sunt cunoscute si sub numele de boli profesionale. Din pacate, acestea sunt rar recunoscute de catre medici, chiar daca mediul in care lucreaza muncitorii este stiut a fi toxic sau in conditii grele de desfasurat. Un astfel de schimbator de caldura in spatiile inchise ar ajuta la purificarea aerului, iar oamenii ar avea conditii imbunatatite.

Din pacate, cei care au lucrat in conditii grele nu mai ajung sa se bucure de pensii. Se imbolnavesc de cancer, leucemie si afla in ultima faza a bolii de aceasta, cand este prea tarziu. Trebuie acordata o atentie sporita acestor munci grele. In plus, acestia ies mai repede la pensie, insa ies bolnavi. Totodata, acest sistem ajuta si la imbunatatirea productivitatii muncii prestate.

Leave a Reply