Recenzie: Mama (2013)

Recenzia poate conține spoilere.

Mama este unul dintre cele mai așteptate filme horror ale anului, probabil datorită lui Guillermo del Toro (care a reușit să mă sperie cu Biutiful și m-a dezamăgit cu Don’t Be Afriaid of the Dark). De regie s-a ocupat Andrés Muschietti – un nume deloc popular la Hollywood. De la Mama am avut așteptări mari pentru că s-a discutat mult despre el. Nu am citit părerile criticilor, însă atunci când un film face vâlvă înseamnă că este bun sau că producătorii au investit mult în promovare. Am mizat pe prima variantă.

Și am greșit. Filmul m-a dezamăgit. La faza din incipit mă așteptam la ceva mai șocant decât o dispariție. A urmat un scenariu nu foarte bine închegat – pur și simplu unele faze nu se legau în capul meu. Efectele speciale sunt bine realizate, însă nu știu dacă în anul 2013 mai e nevoie să vorbim despre finisajul efectelor. Filmul putea avea o poveste mai bună dacă Guillermo del Toro adăuga ceva din complexitatea Biutiful. Actingul însă este foarte expresiv – iar asta e o bilă albă.

Pentru amatorii filmelor de groază cu fantome ideea filmului este genială datorită combinației cu legenda copiilor lupi, însă aici nu a fost bine exploatată. Horror-urile cu fantome nu sunt tocmai genul meu, prefer ceva mai realistic. Tind să cred că nu am urmărit un horror tipic, ci o serie de evenimente paranormale – gen Paranormal Activity.

Leave a Reply