Protectia gadgetului tau

Carcasa telefonica poate fi perceputa si ca un invelis care protejeaza telefonul si in acelasi timp il face mai usor de utilizat. Ele dau si o forma estetica telefonului mobil.
Exista mai multe tipuri de carcase telefonice si acestea pot fi alcatuite din metal, plastic, silicon, TPU ( poliuretan thermoplastic).

Carcasele  de metal sunt facut de obicei din aluminiu, deoarece  aluminiul este pe cat de rezistent pe atat de usor si confera o greutate mai mica telefonului, dand si o nota mai mare de eleganta acestuia. Acest tip de carcase de telefon dau o mai mare siguranta telefonulu mobil si sunt mult mai rezistente la socuri.
Acest tip de carcase telefonice au si cateva dezavantaje. Unul dintre aceste dezavantaje este faptul ca ele slabesc semnalul perceput de telefonul mobil, iar altul ca afecteaza durata de viata a bateriei.

Despre carcasele de plastic putem spune in primul rand ca dau o estetica aparte telefonului mobil. Acestea sunt si mai ieftine ca pret si sunt folosite in primul rand de femei si copii, ele putand fi de mai multe culori si modele si putandu-se personaliza foarte usor. Si acest tip de carcase de telefon au cateva dezavantaje, cum ar fi: ramanerea de amprente pe suprafata lor si deteriorarea lor mai rapida decat cea a carcaselor de metal.

In ultima vreme, producatorii au scos pe piata tot felul de carcase personalizare, iar cel mai mare success le-au avut carcasele cu super-eroi, bineinteles in randul copiilor. Plasticul ofera telefonului protectie la cazaturi, chiar si la cazaturile de la distante mai mari. Un alt dezavantaj al carcaselor de plastic este faptul ca se zgarie mai usor.

Carcasele de silicon sunt foarte apreciate, acestea fiind foarte usor de manevrat, fiind destul de flexibile si maleabile. Materialul din care sunt facute ofera o senzatie fina la atingere. Siliconul din care sunt realizate ofera protectie la cazaturi, datorita capacitatii lui de amortizare. In chimie se spune ca siliconul are proprietati termostabile, dar termoconductibilitate mica, acest lucru dand telefonului o functionare mai buna la temperature ridicate. Spre deosebire despre carcasele de plastic, cele de silicon nu au o protectie mare impotriva prafului, acest lucru putand reprezenta un dezavantaj.

Un alt tip de carcase sunt cele realizate TPU, adica un mix intre silicon si plastic dur. Acest material este foarte rezistent la temperaturi scazute si are o rezistenta destul de mare la cazaturi, loviri. Acesta nu retine la fel de mult praf ca siliconul si este foarte usor de folosit.

Bineinteles pentru cei care isi permit si sunt obisnuiti cu luxul exista si carcase de telefon realizate din aur, care sunt deosebit de scumpe. Si cu siguranta nu orice tip de telefon poate avea o astfel de carcasa, ci doar cateva dintre cele mai scumpe.

Leave a Reply