Programatorii decid soarta Firefox OS

Zilele acestea, proaspăt lansatul Firefox OS a creat ceva buzz online. Au fost anunțați inclusiv primii producători de smartphone-uri care vor pune noul sistem de operare pe terminalele lor (ZTE, Alcatel, LG și Huawei).

Firefox OS vine ca o gură de aer proaspăt pe piața sistemelor de operare dedicate telefoanelor inteligente. Cu un Android campion detașat și cu un iOS ce are o creștere lentă, era nevoie de o noutate care să creeze ceva intrigă și să crească ritmul competiției.

Mai mulți operatori de telefonie mobilă susțin FF OS, ceea ce reprezintă un plus important – asta deoarece este posibil ca peste puțin timp să vedem primele telefoane low-end dotate cu acest sistem de operare și purtând sigla operatorilor.

Cât de repede va crește Firefox OS e greu de estimat, însă din punctul meu de vedere, puterea stă acum în mâna programatorilor. Dacă aceștia vor fi interesați să realizeze aplicații compatibile cu acesta (Twitter a anunțat că lucrează la o aplicație), atunci viitorul sună bine. În caz contrar, sistemul celor de la Mozilla va trece pe banca de rezerve alături de Windows Phone și Blackberry.

Leave a Reply