Plan de vacanta cu un buget redus

In fiecare an, planul de vacanta sau doar ideea de vacanta pune mintea in miscare. Si cu cat se apropie concediul, cu atat gandurile zboara spre locuri necunoscute inca si mult visate.

La mijloc este vorba despre acea odihna binemeritata dupa un timp indelungat de munca pe care toti ne-o dorim sa o obtinem plecand de acasa in vacanta.

Acea relaxare care iti goleste mintea si te lasa in voia bucuriei de a nu face nimic important, de a nu trebui sa iei hotariri sau sa alegi ceva, de a nu te ambitiona sa misti muntii din loc sau sa schimbi lumea.

Fie ca stai intr-un loc fara sa faci nimic, fie strabati lumea pentru a cunoaste, scopul oricarei vacantei este plecarea de acasa. Pentru ca, trebuie sa recunostem, vacanta nu inseamna statul in casa.

Este adevarat, poti pleca in vacanta thailanda doar imaginandu-ti. Si atat. Dar cate lucruri pierzi si apoi oftezi dupa ele cand te trezesti. Plecarea de acasa este asadar indispensabila.

Uneori visam doar la o plaja intinsa, tropicala la baile de soare sau in apa marii. Alteori la iarba dintr-o poiana de pe un varf de munte. Visurile insa pot merge si mai departe. Si de ce nu la urma urmelor.

De ce nu ne-am rasfata intr-o laguna albastra, intr-un bazin cu apa sarata de pe terasa unui munte, intr-un spa oriental sau o baie turceasca, intr-o iurta sau un iglu.

Toate sunt menite sa te desprinzi de cotidian si sa te reimblinzesti. Orice am alege este benefic nu numai pentru trup, ci pentru intreaga fiinta. Iar astazi, mai mult decat oricind, nevoia de relaxare este tot mai pregnanta.

Poate de aceea vacantele ajung sa fie petrecute din ce in ce mai departe de casa. Daca anul acesta am ajuns la Marea Neagra, anul viitor poate fi Grecia sau Turcia. Apoi in Spania sau Italia. Lumea devine din ce in ce mai mica cand vine vorba despre vacanta.

Si cum sa fie altfel cind o data bifata o destinatie vizitata, curiozitatea si placerea descopeirii acelui loc stirneste dorinta de mai mult, de altceva la fel de frumos. Binenteles, uneori tindem sa fim conservatori si revenim intr-un loc doar pentru a fi siguri ca primi toate lucrurile placute cu care ne-am mai desfatat.

Insa experienta aceasta retraita iar si iar nu mai lasa loc de surprize placute si ne poate plasa intr-o rutina ce se erodeaza la un moment dat. Asa ca, planul de vacanta inseamna “la drum” spre un alt loc.

Leave a Reply