Patru reguli pentru o carte de vizita eficienta

A avea o carte de vizita eficienta nu este la fel de simpla ca tiparirea pe o bucata de carton de 9 pe 5 cm a unor informatii cu privire la numele si adresa ta. De fapt, exista mii de moduri in care iti poti realiza cartea de vizita, mai multe optiuni atunci cand vine vorba de informatiile pe care le include si chiar si mai multe modalitati in care poti face o carte de vizita sa iasa in evidenta.

Daca dai gres in oricare dintre aceste aspecte, ai putea pierde perspective, iar cartea de vizita ar putea fi aruncata inca inainte de a crea o conexiune.
Urmeaza cele patru reguli de mai jos pentru a realiza o carte de vizita care sa te asigure ca-ti sustine brand-ul si functioneaza bine pentru afacerea ta.

1. Include doar cele mai importante informatii

Este tentant sa reduci dimensiunea fontului si sa incluzi fiecare detaliu si informatie pe o carte de vizita. Sunt unele care includ de la nume, titlu, afacere, telefon, e-mail sau site-ul, plus fiecare profil de retea sociala, volum de vanzari, o lista completa de servicii si multe altele. Insa, avand atat de multe informatii pe o carte de vizita, mai mult ca sigur vei pierde atentia destinatarului, din cauza supraincarcarii. Secretul este sa gasesti echilibrul perfect si incluzi suficiente informatii pentru a starni interesul destinatarului si sa fii memorabil, insa fara a-l da peste cap. Pastreaza cartea de vizita simpla si fii selectiv cu privire la informatiile pe care le incluzi.

2. Asigura-te ca este lizibila

Fonturile funky sunt distractive, dar exista un timp si un loc pentru a fi folosite, iar o carte de vizita, de obicei, nu este locul potrivit. Asigura-te ca fonturile pe care le utilizezi pe cartea de vizita nu sunt prea mici, prea fanteziste sau distorsionate in asa fel incat sa o face greu de descifrat. Daca simti nevoia de ceva condimentat, lasa logo-ul sa fie elementul de design care adauga interes si pastreaza textul simplu si direct.

3. Evita acoperirea completa

Cu preturi atat de accesibile de imprimare, cartea de vizita are foarte des text full color, desene si modele pe ambele parti, insa invata sa te opresti la timp si evita tentatia de a acoperi complet fiecare spatiu alb de pe cartea de vizita. Ii va fi imposibil destinatarului sa faca notite atunci cand nu exista niciun loc liber sau cand o culoare inchisa acopera intreaga suprafata ori atunci cand un finisaj lucios este aplicat pe ambele parti.

4. Tipareste-le profesional

Chiar daca ai posibilitatea de a imprima cartile de vizita chiar la tine acasa sau la birou, ia totusi in considerare o tiparire profesionala. Cartile de vizita in sistem DIY (Do It Yourself) s-ar putea sa nu faca cea mai buna prima impresie, iar impactul sigur nu este acelasi.

Leave a Reply