
Mituri false despre bijuterii
Ai auzit vreodata mituri ciudate despre bijuterii aur, intrebandu-te daca sunt sau nu adevarate? De fapt, exista multe mituri false despre bijuterii care fac inconjurul lumii. Iar aici sunt doar cateva dintre cele despre care am auzit, desi cu siguranta sunt altele chiar mai nebunesti.
1. Diamantele sunt indestructibile
Nu e adevarat. De fapt, un diamant poate zgaria un alt diamant. Aceste pietre atat de ravnite sunt bine cunoscute ca se zgarie sau se crapa in cazul in care nu sunt bine ingrijite. Prin urmare, o atentie suplimentara este intotdeauna necesara, daca doriti sa va vedeti diamantele si in viitor. Curatarea diamantelor este de multe ori o necesitate si o recomandare facuta de bijutieri.
2. Aurul are trei culori diferite
Intr-un magazin de bijuterii, o fraza pe care de multe ori o auzi este ca aceea ca aurul vine in mai multe culori: galben, alb si roz. In realitate, nu este chiar adevarat. Aurul pur este de culoare galbena si amestecarea sa cu alti compusi ii creeaza diferite nuante. Chiar daca aurul roz sau aurul alb este destul de valoros, acesta nu este aur adevarat si curat.
3. Musca pentru a testa autenticitatea
Cei mai multi dintre noi au auzit acest mit comun in bijuterii. Aurul pur este moale si daca este muscat destul de tare exista posibilitatea de a lasa urme de dinti in el. Dar si plumbul este moale, de asemenea, si unele persoane vopsesc un strat in cularea aurie si-l vand apoi ca aur fals. Deci, nu te baza pe aceasta metoda de testare a autenticitatii aurului.
4. Diamantele sunt cele mai rare pietre
Exista unele culori ale diamantelor care pot fi rare si extrem de dificil de gasit. Cu toate acestea, diamantele nu sunt cele mai rare piatre. Daca nu va vine sa credeti, puteti verifica in Cartea Recordurilor si veti afla care sunt de fapt cele mai rare bijuterii cu pietre pretioase la nivel mondial.
5. Otetul poate dizolva o perla
E un pic de adevar in acest mit al bijuteriilor, dar ar dura foarte mult timp pentru ca otetul sa poata dizolva perlele, iar acestea ar trebui in prealabil sa fie zdrobite. Deci, este partial adevarat, dar nimic care sa ne priveasca pe noi, decat daca nu vrei sa dizolvi perle zdrobite.
6. Opalul aduce numai ghinion
In vremurile timpurii, romanii credeau ca opalul le-a adus o mare avere si-l purtau ca pe un talisman norocos. Cu trecerea anilor insa, opalul a devenit un simbol pentru ghinion si nenorociri. In prezent, stim doar ca este o piatra pretioasa, iar daca este vorba de un opal negru, de o comoara foarte rara.