Lectia atitudinii

La inceputul anului un copil american a dat una dintre cele mai bune lectii oamenilor.

Casey nu a dat o lectie buna doar agresorilor (prin intermediul unuia dintre ei), ci tuturor oamenilor. Ce m-a insprat sa scriu acest articol este una dintre declaratiile lui din interviul acordat unei televiziuni. Intrebat de ce crede ca cei care au vazut clipul sunt de partea lui si l-au incurajat, el a raspuns “pentru ca oamenii sunt batjocoriti tot timpul”.

In mintea noastra asta ar insemna ca noi toti putem lua atitudine in fata celor care ne batjocoresc, zi de zi. De undeva de sus, sau de la nivelul nostru, suntem luati in ras. Poate nu agresati fizic, ci moral toti putem sa ne batjocorim specia.

Cum luam atitudine? Nu apeland la violenta. Sau ne putem folosi de ea doar atunci cand reprezinta singura cale. Folosind-o fara un motiv intemeiat, dovedesti faptul ca tu doar arati (aproape) ca un om, si atat. Nu faci parte din specia evoluata. Putem lua atitudine in functie de caz. Insa cel mai simplu e sa mergi inainte, sa dovedesti ca esti mai bun. Iar cand rolurile se vor inversa, si cand vei privi “agresorul” neputincios, nu vei putea compara acest sentiment cu un altul.

Luati atitudine zilnic, nu faceti compromisuri!

 

Leave a Reply