Întotdeauna Windows cu licență

Nu sunt genul care să folosească toate versiunile PRO ale aplicațiilor, să plătească pentru un feature în plus. Pe Android nu am cumpărat nicio aplicație. Există prea multe alternative free. Pentru PC nu am cumpărat niciodată un antivirus sau altceva, cu toate că am fost tentat acum mult timp să cumpăr un antivirus.

Însă atunci când a venit vorba de Windows am preferat să am licență. Pe primul meu PC nu am avut Windows cu licență. O dată la două luni trebuia să îl reinstalez. Primeam pagina aia albastră chiar atunci când îmi era lumea mai dragă.

Actualul laptop a venit cu Windows preinstalat, deci legal. Nu l-am reinstalat niciodată în 3 ani ținându-l tot timpul la zi cu update-urile. Pentru că mi-am dat seama de imensa diferență dintre un Windows cu licență și unul fără, am ales ca acum să trec la Windows 8 tot pe căi legale.

Probabil se găsește și pe net, probabil cineva și-ar fi făcut timp și pentru mine în caz că voiam W8. Dar totul a fost mult mai simplu prin upgrade. Adică 30 de euro mi se pare destul de puțin dacă stai să te gândești că nu va trebui să stai cu grija că mâine e posibil ca Windows-ul să nu mai pornească.

Cam așa stă treaba cu licențele. Pentru un Windows curat plătesc, pentru alte softuri nu.

 

Leave a Reply