Diagnosticarea corecta a cancerului de san

Oricat de sceptici am fi in fata bolii, oricat de optimisti am privi-o, exista unele momente in viata fiecaruia, in ceea ce priveste sanatatea cand intr-o secunda totul se naruie in fata ochilor si orice urma de speranta se pierde.

Cum mintea noastra creeaza lucruile si le materializeaza, orice gand neinsemnat, candva se va intoarce realizat.

Un bun psihic in fata unor probleme medicale de sanatate, inseamna acceptarea starii de fapt si cautarea unor solutii optime pentru insanatosire.

Exista persoane puternice, care stiu ca vor reusi, si intr-adevar, uneori se intampla minuni si reusesc.

Exista insa de cealalta parte persoane care datorita atitudinii lor in fata bolii nu reusesc ba mai mult isi agraveaza situatia.

Probabil din exterior este foarte diferit si fiecare este capabil sa dea sfaturi, insa nu oricare poate empatiza.

Cancerul de san in randul femeilor este o afectiune destul de neplacuta si statisticile arata ca inca reprezinta o problema la nivel mondial.

Cu toate ca stiinta si tehnologia au avansat mult in ultimii ani si exista la dispozitia medicilor de specialitate o gama larga de instrumente si posibilitati de diagnosticare si tratament, inca se moare!

Ce trebuie sa stie o femeie simpla care la un moment dat s-ar putea confrunta cu o asemenea situatie?

In primul rand trebuie acordata o atentie deosebita controalelor anuale de rutina, sau ori de cate ori este cazul in momentul aparitiei unor schimbari sau unor simptome la nivelul sanului.

Probabil nici nu trebuie pentru inceput dus totul la extrem, pentru ca exista diverse afectiuni care nu este inseamna obligatoriu cancer.

Un medic specialist va fi in masura sa monitorizeze starea unor paciente care prezinta anumite probleme, de la cel mai mic discomfort pana la prezenta unei tumori canceroase sau necanceroase.

Educatia medicala in acest sens incepe inca din adolsecenta. Fiecare mama trebuie sa fie responsabila de sanatatea viitoarei femei si sa isi indrume fiica in acest sens. Autopalparea sanilor trebuie facuta inca de timpuriu, pentru depistarea la timp a oricarei modificari care poate sa aiba loc la un moment dat la nivelul sanului.

Vizita la doctor trebuie sa devina un stil de viata. Dupa varsta de 30 de ani, varsta pana la care autopalparea si consultul medical nu ar trebui sa lipseasca, este indicat si necesar un screening de specialitate anual.

Acesta va putea sa identifice orice modificare a tesutuui mamar, iar in cazul prezentei unor chisturi sau tumori va putea stabili cu exactiate natura acestora urmand diagnosticul si tratamentul.

O durere neobisnuita la san, care poate sa fie trecatoare sau poate persista un timp anunta un posibil cancer la san. Acest lucru nu inseamna ca deja ai cancer si vei muri. Acest lucru inseamna un semnal de alarma care te trimite la un consult medical de specialiate.

Un nodul la san, care de obicei poate fi asociat cu cancer de san nu este dureros.

Uneori se pot vedea cu usurinta modificari la nivelul pielii, o crusta sau o adancitura, inrosirea tegumentului, retractie mamelonara sau prezenta unor secretii neobisnuite la nivelul mamelonului.

Indiferent care dintre aceste simptome sunt prezente, cel mai intelept lucru este consultul de specialitate.

Intrebandu-te ce te asteapta intr-un caz nefericit, raspunsul il primesti precum in cazul oricarei boli, cu cat este descoperita mai repede cu atat pasii spre vindecare vor fi mai iuti si mai putin costisitori, iar stres-ul tau mai mic.

Fiecare femeie isi cunoaste corpul si simte sau vede orice modificare poate sa apara la orice segment al corpului ei.

Acelea care refuza sa le vada, nu inseamna ca nu le vad ci uneori din teama de diagnostic, prefera sa amane agravand in acest fel situatia si punandu-si intreaga viata in pericol.

Spunand nu nepasarii, nu faci decat sa te ingrijesti in mod corespunzator de sanatatea ta, pentru ca in final oricat ai nega o problema, daca aceasta exista, trecerea timpului nu va ajuta, ba din contra va face mai mult rau.

Cu toate ca unele semne sunt evidente, presupunerile sau simptomele asemanatoare cu unele citite pe internet si tot ce se vorbeste in spatele cortinei nu inlocuiesc un consult de specialitate si un diagnostic dat in urma unor investigatii calificate.

Doresti o ecografie mamara in Cluj ? o simpla programare te va scapa de stress – ul provocaat de o posibila afectiune.

Leave a Reply