Despre agresarea psihică sau fizică a adolescenților

„Când te simți mizerabil, ai nevoie de ceva mult mai mizerabil decât tine însuți”

Denumită de americani bullying – deoarece în SUA există probabil cele mai multe cazuri de adolescenți care sunt agresați fizic sau psihic la școală sau în alte împrejurări. Trist este că unii nu fac față acestei situații și sfârșesc prin a-și pune capăt zilelor. Mi-a venit ideea de a scrie acest articol după ce un video blogger din SUA a anunțat că una dintre prietenele lui s-a sinucis din acest motiv.

În școli a existat dintotdeauna violență. Uneori din dorința de a ieși în evidență în cadrul anturajului din care fac parte, unii găsesc agasarea celor aparent mai slabi sau diferiți ca fiind amuzantă. Nu e nimic amuzant în a tortura psihic (dar mai ales fizic) pe cineva dintr-un motiv sau altul.

Dacă ești mai gras, mai slab, dacă ai o tunsoare nouă sau ți-ai colorat părul după bunul plac, dacă ai o altă religie, dacă ai cele mai mari note, dacă te îmbraci cu ceea ce te face pe tine să te simți bine, dacă ai o altă orientare sexuală sau dacă nu ai ultima versiune a celui mai râvnit smartphone. Lista poate continua. Omul perfect nu există, ci există doar un tipar pe care unii îl văd ca fiind apropiat de perfecțiune, iar acesta este denumit de cei mai mulți: normalitate.

Cei care se confruntă cu această problemă trebuie să știe că societatea tinde să creeze omul identic, care poate fi ușor convins, controlat, însă nu e nimic în neregulă în a fi diferit. Învățând să ignori pe cei care te deranjează cumva, vei vedea că ai toate motivele să te simți bine în pielea ta. Nu a zis nimeni că este ușor, însă toți trecem prin asta. Eu am pățit-o prin clasa a 6-a (dacă îmi aduc bine aminte), iar soluția mea a fost să apelez la părinți, asta după o perioadă destul de mare în care am fost agresat verbal.

Așadar, nu te lăsat afectat de gândirea de grup și vei vedea că este doar o perioadă nefericită, ci nu o viață tristă.

 

Leave a Reply