Despre abonamentele nelimitate (prețuri și nevoi)

keep-calm-and-wear-redAbonamentele pe care operatorii de la noi preferă să le numească nelimitate au intrat pe piață anul trecut când Cosmote a lansat asta. Cu toate că mă așteptam ca Vodafone și Orange să gândească rapid o contraofertă, concurenței i-a luat cam mult până să vină cu o repică. Săptămâna trecută Vodafone a lansat RED – o gamă nouă de abonamente cu minute și mesaje nelimitate în rețele din România.

Dacă aruncăm o privire peste piața telecom din Europa vom observa ceva diferențe. Tocmai de aceea unii spun că românii plătesc mai mult sau mai puțin pentru abonamentele lor. În Italia un abonament nelimitat pe modelul celor RED, dar cu 3 GB de trafic incluși, pornește de la 16 euro, iar în Cipru pleacă de la 35 de euro.

În România Vodafone se laudă că are cea mai bună acoperire, așadar investițiile în dezvoltarea infrastructurii nu mai sunt atât de mari. Eu mă așteptam la o reducere a costurilor având în vedere nivelul acceptabil al acoperirii. Asta este prima nemulțumire. A doua reprezintă traficul pe care îl primești pentru 25 de euro / lună: 500 de MB. Ce faci cu 500 de MB pe un smartphone? Eu am consumat ieri peste 30 de MB. Sunt zile în care consum doar 10, dar asta se întâmplă mai rar.

Așadar, eu nu cred în aceste abonamente. Sper ca Orange să se adreseze mai mult publicului tânăr care are nevoie doar de SMS-uri nelimitate și o cantitate mai mare de trafic inclusă în abonament.

 

Leave a Reply