De unde putem comanda coliva in Bucuresti?

Coliva este un lucru care nu lipseste de la nici o slujba de parastas sau de inmormantare cand ii pomenim pe cei adormiti. Are o semnificatie foarte bogata pentru noi ca si crestini ortodoxi si putem spune ca ne defineste credinta. Preotii incearca sa ofere oamenilor detalii cu privire la simbolistica ei de fiecare data cand in Biserica se savarseste Pomenirea Mortilor, pentru ca ar trebui sa stim care este motivul pentru care ducem coliva la biserica si care este legatura acesteia cu omul, si mai ales cu omul care nu mai este.

Coliva are in componenta arpacas, care reprezinta mai multe boabe de grau la care a facut referire Domnul nostru Iisus Hristos atunci cand vorbea despre punerea sa in mormant si despre Invierea sa. Bobul de grau reprezinta un simbol pentru invierea trupului, iar coliva este elementul material care defineste credinta noastra in nemurirea sufletului, dar si in inviere. Ca si crestini, noi credem ca dupa moartea trupului, sufletul continua sa traiasca, sa treaca prin vazduh pentru a se infatisa in fata lui Dumnezeu.

Acestea fiind cunoscute, fiecare crestin ortodox intelege ca trebuie sa pregateasca aceasta coliva atunci cand cineva apropiat din familie moare de curand si urmeaza sa fie ingropat sau la cateva zile si luni dupa inmormantarea sa. Coliva nu trebuie sa lipseasca de pe masa atunci cand se slujeste pentru sufletul celor adormiti. La un moment dat, in timpul slujbei se canta “Vesnica Pomenire” iar crestinii ridica platoul cu coliva si il leagana de sus in jos, semn al invierii sufletului. In acest timp toata lumea prezenta care se roaga impreuna cu preotul pentru sufletul celui adormit atinge haina celui de langa el, astfel incat toata lumea pune mana pe coliva.

Comenzi coliva Bucuresti

Tot mai multe parastase de inmormantare sau de pomenire de peste an a celui adormit se savarsesc in cadrul unui restaurant. Familia ofera aceasta masa de pomenire in memoria celui care nu mai este, drept jertfa pentru sufletul sau. Si coliva se poate comanda special si poate fi adusa in locatia unde va avea loc masa de pomenire.

Pentru comenzi coliva Bucuresti puteti apela numarul de telefon 0723.091.061 sau puteti intra direct pe site-ul http://colivabucuresti.ro/ . Aici veti gasi mai multe variante din care puteti alege. Astfel, pentru o inmormantare puteti face comenzi coliva pe platou de la 500 de grame pana la 2 kg. Alegeti in functie de slujba de pomenire care se savarseste, dar si in functie de numarul estimat al persoanelor prezente carora veti dori sa le oferiti din aceasta coliva sfintita.

Leave a Reply