De unde provine energia solara termica?

In ultimii ani dupa cum bine stim cu totii, este folosita din ce in ce mai des energia solara termica, asa ca in cazul in care intentionati sa va indreptati atentia spre Top Solar pentru a va alege panouri solare termice, cu siguranta este important sa aveti cateva cunostinte importante despre acestea, iar in cele ce urmeaza veti putea afla mai multe lucuri importante despre aceste panouri.

Energia solara termica poate fi captata de panourile solare. Exista doua tipuri principale de panouri solare care utilizeaza tehnologii complet diferite pentru a utiliza energia produsa de soare. Colectoarele solare de incalzire a apei sunt panouri care absorb energia de la soare si o transfera in apa calda. Panourile fotovoltaice (sau cele solare) transforma radiatia solara direct in electricitate.

Incalzirea apei cu ajutorul energiei termice

Instalatiile solare de incalzire a apei utilizeaza panouri conectate la un sistem de apa calda menajera pentru a reduce sau elimina necesitatea functionarii cazanului in conditii mai calde sau mai solare. In cele mai multe cazuri, panourile solare nu pot fi utilizate cu cazane combi, deoarece necesita un rezervor special de apa calda cu o bucla de schimbator de caldura secundara pentru circuitul solar.

Instalatiile solare de incalzire a apei asigura in mod obisnuit circa 40% din necesarul de apa calda menajera pe parcursul anului. Exista doua tipuri principale de colector solar pentru incalzirea apei: placi plate si tuburi vidate.

Colectoare plate

Panourile de incalzire solara in cea mai simpla forma sunt realizate dintr-o foaie de metal negru vopsita, care absoarbe energia soarelui. Apa este alimentata prin panou in tevi atasate la foaia de metal si prelucreaza caldura din metal. Tevile sunt adesea realizate din cupru pentru o mai buna conducere. Foita metalica este incorporata intr-o cutie izolata si acoperita cu sticla sau plastic transparent pe partea din fata. Sistemul este de obicei instalat pe acoperis.

Unele sisteme mai scumpe integreaza placile colectoare intr-o unitate care poate fi montata la acelasi nivel cu acoperisul, ca o forma de placi solare, iar acestea pot fi acceptabile pe proprietatile enumerate sau in zonele de conservare unde sistemele solare traditionale sunt considerate necorespunzatoare.

Tuburile vidate

Sistemul de tuburi evacuate este o serie de tuburi de caldura din sticla grupate impreuna. Tuburile sunt foarte izolate, datorita unui vid in interiorul sticlei. Tuburile vidate au in general o putere usor mai mare decat sistemele plate, compensand un pret de achizitie mai mare.

Ei bine, dupa cum spuneam si la inceputul articolului, inainte de a va indrepta atentia spre Top Solar pentru a alege panouri solare termice, este important sa cunoasteti cateva lucruri interesante despre acestea. Cu cat aveti mai multe cunostinte, cu atat sansele de a alege cea mai buna solutie pentru dvs. cresc mai mult.

In cazul in care considerati ca panourile solare nepresurizate nu reprezinta totusi cea mai indicata solutie pentru dvs., atunci in mod evident va fi necesar sa va orientati spre panouri presurizate, insa in mod evident va fi necesar sa cheltuiti mai multi bani pentru achizitionarea acestora.

Leave a Reply