De la Android la Windows Phone cu Lumia 620 #1

Cu toate că inițial mi-am dorit un BlackBerry, după ce am citit zeci de articole despre viitorul sumbru al companiei, m-am reorientat spre Windows Phone. Ca și producător – Nokia în primul rând, și asta deoarece Nokia s-a implicat cel mai mult în dezvoltarea Windows Phone. Noua generație de smartphoneuri Nokia merg perfect cu Windows Phone. Android este deja pus pe toate telefoanele mediocre și se mișcă îngrozitor în ciuda cerințelor tot mai mari în ceea ce privește resursele hardware.

Mi-am dorit un Lumia 620 pentru că sunt la primul Windows Phone și pentru că este lansat acum 4 luni, deci o să am parte de ceva update-uri. A venit în pachet cu încărcătorul (mini USB), o pereche de căști, manualele de utilizare în engleză și chineză. Telefonul este neașteptat de ușor. Am avut nevoie de un micro SIM. Asta m-a costat la Vodafone 27 de lei. Se face pe loc și îți poți păstra numărul.

wp ss 20130409 0001 thumb De la Android la Windows Phone cu Lumia 620 #1wp ss 20130408 0001 De la Android la Windows Phone cu Lumia 620 #1La prima pornire s-a configurat foarte rapid. Pornește mai repede decât orice Android. Live title-urile arată foarte bine. Eu sunt fascinat de conceptul Windows 8 și tocmai de aceea am dat banii pe o licență W8 acum 3 luni.

Telefonul nu știe ce este acela lag. Pur și simplu nu a rămas blocat niciodată, oricât de multe aplicații aveam deschise. Și pentru că tot a venit vorba de aplicații, găsești în Windows Store toate aplicațiile de care poți avea nevoie, cu excepția Instagram. Nokia a realizat însă o mulțime de aplicații pentru camera foto. Cei pasionați de jocuri trebuie să știe că pentru majoritatea jocurilor de acolo vor trebui să plătească.

Aplicația pentru Facebook realizată de Microsoft are ceva lipsuri cum ar fi chat-ul, însă ce m-a impresionat este că în aplicația de mesaje te poți conecta pe chat-ul facebook, iar mesajele de pe chat rămân offline la fel ca cele SMS.

Stă cam mult la încărcat, iar bateria ține cam două zile în condițiile în care l-am folosit mult timp conectat la netul de la Vodafone (consumă mult trafic).

În caz că vrei să îți achiziționezi acest telefon, aștept întrebări. O să revin cu un articol în care voi răspunde tuturor întrebărilor.

 

Leave a Reply