De ce iPhone SE este mai bun decat iPhone 6S

Pentru cei interesati de modele vechi si deci mai ieftine de iPhone, cele mai vechi modele disponibile pe piata in stare noua incep de la iPhone SE si continua cu iPhone 6 si 6S.

Pretul celor doua este asemanator atat in cazul in care le cumparati noi precum si in cazul in care le achizitionati la mana a doua.

Si pretul eventualelor reparatii pentru modelele second hand ce nu sunt tocmai in stare buna este similar. De pilda o schimbare acumulator iphone 6s are un pret asemanator cu aceeasi operatiune pentru un iPhone SE. Cu toate acestea, SE este mai bun decat 6S. Haideti sa vedem de ce.

In primul rand deoarece are dimensiunea de 4 inch ce il face cel mai usor de tinut in palma. Desi dimensiunea se regaseste si la iPhone 5 si 5S, 6S este net superior acestora in materie de hardware, diferenta ce se poate sesiza imediat in cazul unei utilizari intese a telefonului.

Dimensiunea este tot cea care il face si mai greu de scapat pe jos, ceea ce este binevenit in cazul in care va stiti persoane lipsite de indemanare sau cautati un telefon pentru copiii familiei ce cu siguranta au mai putina grija decat un adult de device-urile lor.

Bineinteles ca se pot proteja cu o husa din silicon insa aceasta denatureaza considerabil aspectul telefonului ceea ce nu este de dorit in cazul Apple al caruit punct forte este in opinia multora fix aspectul exterior placut si elegant.

De asemenea pentru cei obisnuiti cu telefoane de mici dimensiuni, precum persoane mai in varsta care fac trecerea de la vechile telefoane cu taste la smartphone-uri, dimensiunea familiara va ajuta cu siguranta in efectuarea unei tranzitii mai simple intre cele doua tipuri de telefoane.

Schimbarea fiind stresanta pentru multi dintre ei, orice factor o poate simplifica este binevenit, iar faptul ca trebuie sa se obisnuiasca cu touchscreen-ul si un nou sistem de operare ar trebui sa fie suficient, nefiind nevoie sa adaugam si stresul supradimensionarii.

In plus, in cazul lui SE butonul de power se afla in partea de sus a telefonului. Cu siguranta toti cei care au trecut de la iPhone 5 la 6 sau 6S au incercat sa faca o poza utilizand butonul plus pentru volum, apasand si butonul power aflat dedesubt pentru a se trezi la final cu ecranul stins in loc de poza mult dorita.

De asemenea, fiind mai usor de manevrat, telefonul este mult mai usor de folosit pentru a face poze din diverse unghiuri dificile.

O alta problema legata de camera lui 6S consta in faptul ca aceasta iese in afara extrem de mult, astfel ca utilizatorul are de ales intre a pune telefonul pe masa cu fata in jos, ceea ce va deteriora ecranul,sau cu fata in sus, ceea ce va deteriora camera.

Bateria este si ea mai buna in cazul lui SE, rezistand si mai mult datorita diferentelor la nivelul ecranului, ce determina un consum mai redus in cazul primului.

Cu siguranta Apple va lucra la acest capitor de-a lungul timpului, imbunatatind performanta bateriei cu fiecare lansare de OS disponibila pentru vechile telefoane, insa solutia simpla si rapida in cazul unei achizitii este de a opta pentru un telefon cu baterie performanta de la bun inceput.

Leave a Reply