De ce îmi doresc să continui studiile în străinătate

De ce îmi doresc să continui studiile în străinătateAnul viitor dau examenul de bacalaureat, iar înscrierea la o facultate din România mă lasă pe zi ce trece tot mai rece. Dacă rămân în țară urmez Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Dacă mă țin cu dinții de planul pe care mi l-am făcut zilele trecute, voi merge în Danemarca.

În primul rând pentru că sunt atras de țările nordice. Mi se par cele mai pașnice, cele mai democratice, cu cei mai mulți oameni open-minded. Dacă aș fi putut să aleg locul în care să mă nasc, clar aș fi ales Norvegia. Sau Suedia. Sau Danemarca. În al doilea rând, mi s-a pus pata pe studiile în Danemarca pentru că taxele de școlarizare nu există. Îmi e greu să vă dau acum mai multe motive pentru care aș vrea să studiez în Danemarca, însă îmi e mult mai ușor să vă spun de ce nu aș vrea să studiez în România.

Sunt sătul de sistemul ăsta infect de învățământ de la noi. De aproape 12 ani (școlari) tot ce fac este să memorez niște chestii pe care nu le văd ca fiind folositoare pentru că nu am ocazia să le pun în practică. Educația de la noi merge pe baza memorării. Cartea în România e foarte plictisitoare. Tot ce fac zilnic la școală este să aștept să plec acasă. Iar unii încearcă să mă convingă că eu sunt idiotul căruia nu îi place școala. NOT.

Din câte am citit, danezii se bazează foarte mult pe practică – asta îmi doresc cel mai mult. Să scot capul dintre cărți să am libertatea de a pune în practică ceea ce îmi place.

Da, știu, o să spuneți că nu ai cum să te iei după unii și după alții. Sunt convins de asta. Însă vreau din tot sufletul să testez pe pielea mea un sistem de învățământ total diferit.

Leave a Reply