Cum sa ai un caine sanatos

Toti proprietarii buni de caini isi doresc sa aiba un animal sanatos si fericit. Asa ca, ajuta-l pe micutul tau prieten patruped sa-si mentina bunastarea cu aceste linii directoare de sanatate.

Expertiza veterinara

Ingrijirea veterinara de inalta calitate stabileste fundamentul pentru sanatatea generala a  cainelui dumneavoastra. Gasiti un medic veterinar in care puteti avea incredere si vizitati-l in mod regulat. In mod ideal, examenele de rutina ar trebui sa fie efectuate de catre medicul veterinar de doua ori pe an. Catelusii si cainii seniori ar trebui chiar sa fie vazuti chiar mai frecvent. Discutati cu medicul veterinar despre vaccinarile adecvate. Daca cainele tau are nevoi speciale, o stare de sanatate precara sau alte boli cronice, in conformitate cu recomandarile medicului, fiti precaut cu vaccinarea.

Deoarece varsta unui caine are un ritm mai rapid decat la tine, mai multe modificari subtile se pot dezvolta intr-o perioada de sase pana la douasprezece luni. Vizitele de rutina vor permite medicului veterinar sa monitorizeze indeaproape schimbarile inainte ca sanatatea cainelui sa scape de sub control. Comunicati eficient cu medicul veterinar si va puteti astepta la acelasi lucru in schimb. Daca se poate dezvolta o legatura buna cu medicul veterinar, acest lucru poate duce la beneficii pe termen lung pentru tine si cainele tau.

Leave a Reply