Cum functioneaza un sistem de incalzire auxiliara

Cu cat se apropie mai mult sezonul rece, cu atat creste si numarul persoanelor interesate de instalarea si achizitia unui sistem de incalzire auxiliara. Indiferent ca este vorba despre Eberspacher sau Webasto, un astfel de incalzitor este mai mult decat eficient.

Practic, in sezonul rece condusul nu mai este la fel de placut. Fiecare dimineata incepe cu pregatirea masinii de drum, incepand cu indepartarea zapezii de pe autoturism si terminand cu asteptarea ca motorul sa se incalzeasca, astfel incat sa fie pregatit de drum.

Un incalzitor auxiliar te scuteste insa de toate acestea, garantandu-ti un plus de confort in sezonul rece. Impreuna cu echipa de la verificare-tahografe.ro, site-ul unuia dintre cele mai bune service-uri care se ocupa, printre altele, cu reparatii Webasto am decis redactarea unui articol in care sa vorbim despre cum functioneaza un sistem Webasto.

Astfel, daca esti interesat de montarea unui astfel de sistem pe vehiculul tau, atunci cu siguranta informatiile din randurile urmatoare iti vor fi ajutor pentru a-ti face o idee despre modul de functionare al acestor sisteme.

Majoritatea sistemelor de incalzire sunt stationare, adica iti incalzesc masina atunci cand aceasta este oprita, in parcare. Exista insa si sisteme Webasto care functioneaza in paralel cu motorul. Practic, functia sistemelor de incalzire auxiliara este aceea de a incalzi motorul mai repede sau a habitaclului, chiar si cand motorul este oprit. Sistemele de incalzire auxiliara sunt numite deseori Sirocou, de catre romani.

Cele mai populare marci de incalzitoare auxiliare sunt Webasto, Eberspacher si Airtronic, acestea avand o multime de modele pe piata, pentru diferite tipuri de autoturisme si nevoi.

Sistemele de incalzire Webasto incalzesc rapid motorul dar si lichidul de racire, astfel incat sa fie posibila introducerea aerului cald in habitaclu, pentru un plus de confort.

Incalzitoarele de la Webasto pot fi programate digital sau, in cazul dispozitivelor mai moderne, cu ajutorul unei telecomenzi sau chiar de pe telefonul mobil.

Astfel, aceste sisteme functioneaza fara a fi necesara punerea in functiune a motorului iar in doar 5-10 minute antigelul atinge temperatura ideala pentru ca motorul sa fie pregatit de drum iar in habitaclu sa fie suficient de cald pentru a nu sta cu geaca groasa pe tine, care te poate incomoda foarte mult in timpul condusului.

Pe piata vei gasi si sisteme de incalzire care functioneaza in paralele cu motorul. Practic, acestea pornesc o data cu motorul iar rolul lor este acela de a ajuta motoarele diesel sa porneasca mai usor.

Pentru a functiona, sistemele Webasto folosesc combustibilul din rezervor, indiferent de tipul sau. Astfel, cu ajutorul unei pompe este tras si pulverizat pe o bujie incandescenta, care se va aprinde la pornire. Aici exista un sistem inchis prin care antigelul circula si astfel este incalzit.

Iar daca te intrebi daca aceasta investitie merita realizata, atunci ar trebui sa te bucuri personal de toate beneficiile pe care un sistem Webasto le ofera si cu siguranta te vei convinge ca este o alegere mai mult decat inspirata. Intra pe verificare-tahografe.ro pentru cele mai bune preturi pentru aparate de incalzire auxiliara.

Leave a Reply