Cum am ajuns să fac videochat? Povestea unei tinere

Tinerele care aleg meseria de model de videochat în zilele noastre, de foarte multe ori trebuie să păstreze acest lucru secret.

Studiourile de renume, precum e și smartchat.ro le garantează modelelor confidențialitate și faptul că vor avea parte doar de clienți din străinătate, șansele să fie văzute de persoane cunoscute fiind aproape inexistente.

De ce nu-și doresc fetele să-și facă meseria cunoscută? De ce sunt atât de secretoase cu privire la ceea ce fac? În mare parte pentru că vor să evite criticile și vorbele acuzatoare adresate de cei din jur.

Persoanele care nu au nicio tangență cu domeniul, adresează de cele mai multe ori remarci acuzatoare și răutăcioase fetelor care aleg această meserie.

Însă cum ajunge o tânără să aleagă meseria de model de videochat ca meserie de viitor? Ca să răspundem la această întrebare am ales o poveste concretă, povestea unei tinere care a decis să împărtășească totul cu noi.

„Am experimentat câteva joburi până acum. De mică a trebuit să mă angajez pentru că părinții mei nu aveau prea multă putere financiară și dacă-mi doream câte ceva, trebuia să fac rost de bani de una singură.

Astfel, pe la 16 ani am început cu joburi mici și nesemnificative, plătite cu ora, împărțeam flyere, făceam promoții prin magazinele mari, sau mai stăteam cu copiii vecinilor când aceștia plecau câteva ore în oraș.

Nu munceam tare mult ce-i drept, dar eram și la școală și încercam să mă împart între ore și câștigarea câtorva bani de buzunar.

Astfel, de mică am fost obișnuită cu munca. Am mai crescut, am terminat liceul și am vrut să mă orientez pe ceva mai bine plătit. Am început să caut diverse joburi part time pentru a-mi permite să merg și la cursuri și din nou am experimentat tot felul de servicii.

Am lucrat și la shaorma, și casieră în magazine alimentare, și ospătar și ajutor de bucătar etc. Pe scurt, încercasem cam toate joburile care erau disponibile pentru studente. Nu eram extraordinar de bine plătită, dar era suficient cât să mă întrețin.

Totuși, începusem să văd și unele dezavantaje. Colegii de la facultate ieșeau destul de des, iar eu trebuia să-i refuz de cele mai multe ori. Nu-mi permiteam să mănânc în oraș de câteva ori pe săptămână.

Am început să realizez că multe lucruri îmi lipsesc, că nu-mi mai cumpărasem un obiect de îmbrăcăminte din liceu și că voiam și eu să-mi ofer mie câteva atenții. O colegă de facultate mi-a sugerat să mă angajez la Smart Chat.

Țin minte și acum, i-am spus că sigur nu o să mă primească că nu am nicio treabă cu domeniul și cine ar angaja o fată fără experiență? Mare mi-a fost mirarea să aflu că experiența contează prea puțin, important e să pui suflet în ceea ce faci.  

Când am văzut ce salariu am după primele săptămâni de muncă, am rămas de-a dreptul șocată. Brusc aveam prea mulți bani și nu știam ce să fac cu ei, nu eram obișnuită să am atât de mulți bani!

Cu timpul, mi-am schimbat complet garderoba și astăzi îmi îndeplinesc aproape orice moft! Toate astea doar pentru că am avut curaj!”

Leave a Reply