Cum alegi cele mai bune stergatoare de parbriz pentru masina ta

Stergatoarele de parbriz sunt o piesa foarte importanta pentru vehicul. Acestea asigura o buna vizibilitate pe conditii meteo nefavorabile si curata astfel parbrizul. Cum alegi cele mai bune stergatoare de parbriz pentru masina ta?

Buna vizibilitate in timpul mersului este esentiala! Stergatoarele trebuie alese corect, atent, pentru a nu plati pentru ceva ce nu se potriveste masinii tale. Schimbarea stergatoarelor de parbriz se face in functie de folosirea acestora. Ca si oricare alta piesa, acestea se uzeaza la un moment dat si trebuie schimbate.

Uzura se manifesta prin: curatare insuficienta, scartaituri pe parbriz si in ultima instanta – zgarierea acestuia. Stergatoarele de parbriz confectionate din materiale de inalta calitate rezista destul de mult, desi specialistii recomanda schimbarea lor in timpul primaverii si al toamnei.

Cum alegi cele mai bune stergatoare de parbriz pentru masina ta:

  1. Compatibilitatea produsului dorit cu masina. Stergatoarele de parbriz sunt piese care se gasesc oriunde, piata asigurand o varietate de astfel de produse. Nu toate stergatoarele sunt compatibile cu masina ta, asadar consulta manualul tehnic al vehiculului. In manualul respectiv vei gasi modelul si marimea stergatoarelor de parbriz si vei stii ce sa cumperi. O alta modalitate de a cumpara stergatoare parbriz noi fara manualul tehnic este sa le masori pe cele actuale si sa vezi dimensiunile. Daca te-a multumit calitatea lor, cumpara alt set exact la fel.
  2. Materialul din care sunt fabricate ( calitativ sau nu). Este evident ca un set de stergatoare de calitate isi vor face treaba mult mai mult timp decat unul de proasta calitate. Trebuie sa acordati atentie sporita cauciucului lamei. Cel mai bun material pentru lama stergatoarelor este siliconul. Desi este scump, acesta este mai eficient si mai durabil cu pana la 40% fata de celelalte stergatoare de parbriz.
  3. Cand vine vorba de siguranta la volan, pretul nu ar trebui sa fie un detaliu atat de important. Deseori optam pentru pretul mai mic si calitate mai slaba. Daca ne multumeste pretul, nu mai conteaza calitatea. Un lucru total eronat! Stergatoarele de calitate, cu un pret mai mare, functioneaza mai mult decat cele de proasta calitate. In acest fel, nu veti mai cheltui in fiecare perioada a anului. Siguranta la volan a soferului, a pasagerilor, cat si a altor participanti in trafic este mult mai importanta decat pretul stergatoarelor de parbriz sau a celorlalte piese.

Marimea stergatoarelor de parbriz nu este intamplatoare. Daca ati analizat marimea acestora, ati observat ca unul este mai lung si celalalt mai scurt. Stergatorul din partea soferului curata parbrizul pana la stalpul masinii, in timp ce stergatorul din partea pasagerului nu asigura curatearea intregii parti.

O bucata mai mare din parbriz ramane nestearsa datorita faptului ca stergatorul din partea pasagerului nu este suficient de lung. Daca ar putea fi stearsa si acea parte, stergatorul ar iesi in exteriorul masinii.

Unele masini asigura si curatarea pentru partea soferului, stergatoarele aplecandu-se vertical, dar lasa o pata pe mijlocul parbrizului. Evident este ca cea mai importanta parte este cea a soferului si aceasta trebuie sa aiba vizibilitate maxima.

Leave a Reply