Cum alegem cea mai buna gradinita in Bucuresti!

Dupa ce ati ales gradinita din Bucuresti unde v-ati inscris copilul, urmeaza cea mai grea parte si anume: cum il ajutati pe copil sa se integreze in noul mediu educational?

In timp ce unii copii par incantati si pregatiti pentru a merge la gradinita, altii pur si simplu se tem de acest lucru. Simsala Grimm, una din cele mai bune gradinite din Bucuresti va sfatuieste ce ar trebui sa faceti pentru a ajuta copilul sa se desprinda mai usor de mediul de acasa pentru a se integra mai bine in atmosfera de la gradinita.

Daca aveti un copil care urmeaza sa mearga la o gradinita in Bucuresti, iata cateva modalitati prin care puteti face ca tranzitia sa fie mai usoara:

1. Jucati-va acasa “de-a gradinita”. Folositi papusi, animalute de plus sau marionete care merg la gradinita.

2. Folositi anumite strategii de stimulare a copilului de a exprima si a comunica ceea ce simte. De exemplu :”Domnul Elefant este un pic speriat. Ce sa faca? Poate ar trebui sa-i spuna doamnei educatoare.” La Simsala Grimm, gradinita particulara in Bucuresti incurajam si sustinem copiii care vin pentru prima data la gradinita. Datorita experientei reusim in toate cazurile sa-l ajutam pe micut sa-si invinga teama si sa devina curios in a descoperi prieteni noi, lucruri si emotii noi. Sigur ca rolul parintilor este in continuare extrem de important.

3. Discutati cu copilul despre gradinita intr-un mod pozitiv si incercati sa nu va exprimati propria anxietate in ceea ce priveste schimbarea.

4. Mergeti dinainte in vizita la gradinita. Simsala Grimm, gradinita in Bucuresti va asteapta in vizita cu cel mic pentru a vedea mediul in care se desfasoara activitatile cu copiii si pentru a face cunostinta cu personalul nostru intern.

5. Verificati daca nu cumva alti prieteni si cunoscuti au copii inscrisi la Simsala Grimm, gradinita in Bucuresti. Este o idee excelenta de a va inscrie copilul la aceeasi gradinita in Bucuresti unde merge si prietenul sau din parc, varul sau, vecinul etc. Astfel, micutul se va simti mult mai bine stiind ca se va bucura de compania unui cunoscut in primele zile de gradinita.

6. Jocuri de rol. Teatrul/ jocul de rol este foarte important atunci cand vreti sa-i ajutati pe prescolari sa accepte schimbarea si cum sa faca fata experientelor noi.

7. In cazul in care va puteti aminti, spuneti copilului cum v-ati simtit dumneavoastra cand ati mers la gradinita atunci cand ati fost mic si ce ati facut pentru a va simti mai bine (ce a fost eficient).

8. Cititi copilului carti despre alti prichindei care merg la gradinita.

9. Dupa prima zi la gradinita, discutati cu copilul despre cum a fost experienta. Il puteti ajuta sa compuna o poveste despre prima zi de gradinita, in care el va fi personajul principal.

Leave a Reply