Ugly business man holding fingers in his ears

Cine te aude atunci când ai nevoie să fii ascultat?

Suntem ființe sociale și tocmai de aceea nevoia comunicării este una foarte puternică pentru noi. Nu putem trăi fără să vorbim, fără să ne exprimăm. Unii au nevoie de mai mult, alții de mai puțin. Unii simt nevoia să împărtășească și cel mai vag sentiment, iar alții cedează mai greu în fața acestei nevoi, exteriorizându-se doar atunci când sunt aproape gata să urle.

Important este ca cineva să fie lângă tine. Pentru asta există familia, prietenii… In funcție de ce ne apasă, alegem cu cine să vorbim. Din păcate există momente în care stai să te gândești de cine ai nevoie să te asculte. Ai nevoie de familie sau ai nevoie de prieteni? Poate familia nu te va înțelege, iar prietenii nu vor da doi bani, prefăcându-se că te ascultă în timp ce se gândesc la cum va evolua această discuție plicticoasă și cum o pot alunga.

Tocmai de aceea, nici familia, nici prietenii nu vor fi suficienți. Ai nevoie de altcineva. Poate de cineva cu care nu ai mai vorbit până atunci. Cineva care să te judece obiectiv, fără să îți arunce la final stereotipul “e doar o pasă proastă…” Poate chiar așa este, iar tu probabil ești conștient de asta.

Dar ai nevoie de un răspuns. Un răspuns dat pe moment, rostit, sau un răspuns din priviri. Ne putem înțelege din priviri.
Dar până atunci… cu cine alegi să vorbești atunci când vrei să fii ascultat și nu doar auzit de o pereche de urechi prea dezinteresate să facă o conexiune?

 

Leave a Reply