Ce este o trusa de scule?

O cutie de instrumente numita si set de instrumente, cutie de instrumente, cutie de lucru sau trusa de scule este o caseta pentru a organiza, transporta si proteja instrumentele proprietarului. Pot fi folosite astfel de truse de scule pentru comert, hobby sau bricolaj, iar continutul acestora variaza in functie de mestesugul proprietarului.

Tipuri

O cutie de instrumente se poate referi la mai multe tipuri de stocare pentru a pastra instrumentele. Poate insemna o cutie portabila mica care poate transporta cateva instrumente intr-o locatie de proiect sau un sistem mare de stocare setat pe rotile.

Cutiile de instrumente moderne sunt predominant metalice sau din plastic. Lemnul a fost materialul ales pentru cutii de instrumente construite incepand cu inceputul secolului al XIX-lea. Seturile de instrumente pot fi impartite in principal in 5 tipuri dupa cum urmeaza:

  • Plastic;
  • Otel;
  • Aluminiu;
  • Rezistent la apa;
  • Cantilever.

Cutii de instrumente portabile mici sunt uneori numite cutii de mana sau stocare portabila a instrumentelor. Majoritatea casetelor de instrumente portabile au un maner deasupra si un capac care se deschide pe o balama. Multe au o tava detasabila care se aseaza pe o flansa in interiorul buzei cutiei, cu un singur compartiment mai mare mai jos. Tava cu hote ajuta la organizarea pieselor si accesoriilor mai mici.

Cutiile de instrumente portabile folosesc uneori tavi glisante sau tavi rabatabile in loc de tava detasabila. Cutii de scule metalice (de obicei din otel) cantaresc mai mult decat cele din plastic. O cutie de scule din plastic incarcata cu unelte poate cantari la fel ca o cutie de otel comparabila cand este goala.

Cutiile metalice sunt de asemenea supuse ruginei, marginile lor ascutite pot marca suprafetele lucrurilor cu care sunt lovite. Cu toate acestea, metalul este cunoscut pentru a fi mai puternic decat plasticul, asa ca ar trebui sa-si echilibreze dezavantajele fata de nevoia de a rezista la abuz si de a sustine greutatea multor instrumente.

Casetele portabile sunt un tip de depozitare a sculelor care este suficient de mic pentru a le transporta, dar are sertare pentru a organiza continutul. Casetele portabile au un maner pe partea de sus pentru portabilitate si un capac superior care se deschide pe balamale. Dulapurile portabile au de obicei 3-4 sertare. Majoritatea sunt fabricate din metal, dar unele au o carcasa de plastic cu sertare metalice pentru a ajuta la luminarea piesei.

O cutie de instrumente se poate referi, de asemenea, la un sistem mare de stocare a sculelor sau la combosul pieptului instrumentului, care include mai multe piese. Aceste sisteme sunt realizate aproape intotdeauna din metal.

Majoritatea sistemelor de depozitare a sculelor sunt din otel vopsit, dar unele sunt din otel inoxidabil si aluminiu. Acestea includ un dulap superior care are sertare si un capac superior care se deschide pe o balama. Pieptul superior este proiectat sa stea pe un dulap, numit si dulap de rulare (rollcab) sau rabatabil.

Dulapul este asezat pe patru sau mai multe rulouri si are sertare pentru a organiza unelte. Alte sisteme pot fi adaugate in sistem sau combo. Un piept de mijloc, numit si piept intermediar, poate fi plasat intre pieptul superior si dulap pentru depozitare suplimentara.

Un dulap lateral cu mai multe sertare poate fi agatat de partea laterala a unui dulap. Un dulap lateral poate fi de asemenea agatat de partea laterala a unui dulap.

Leave a Reply