Care este dutara de viata a unui TV si cum se pot repara!

Cat ar trebui sa reziste televizorul dumneavoastra? Care este de fapt durata de viata a unui televizor? Raspunsurile la aceste intrebari va pot ajuta ca sa stiti in cazul in care vi s-a defectat televizorul daca merita sa mai mergeti cu el la un centru de reparatii tv sau cel mai intelept lucru in cazul dumneavoastra ar fi sa luati in considerarea achizitionarea unui model nou de televizor, mai modern.

Multi specialisti in domeniu sunt de parere ca televizoarele au o durata medie de viata de trei pana la opt ani luand in considerare o uzare moderata pana la intensa (adica opt sau mai multe ore pe zi). Cu toate acestea, cele mai multe televizoare rezista aproximativ 5 ani. Sigur ca din experienta, tehnicienii de la centrul de reparatii tv au vazut si televizoare care functioneaza foarte bine si dupa 15 ani. Inainte de a investi in reparatii tv costisitoare, verificati care ar fi pretul pentru a va inlocui televizorul. Daca se merita reparatia sau din contra televizorul pe care l-ati avut a ajuns la finele anilor de functionare si nu mai poate fi reparat pentru ca reparatia sa fie si fiabila in timp. Pe televizorele moderne, s-au adus imbunatatiri extrem de calitative pentru imagine si sunet. Exista pe piata o gama variata de astfel de televizoare la preturi acceptabile.

De ce lucruri am nevoie pentru a face reparatii tv?
Daca vreti sa va reparati singur televizorul trebuie sa stiti ca aveti nevoie de cateva lucruri esentiale, in afara de cunostinte tehnice temeinice, dexteritate, sincronizare si atentie sporita. Piesele de schimb sunt disponibile direct la producator, insa uneori acestea pot avea un pret prea mare ca sa va convinga ca merita cu adevarat sa va reparati tv-ul. Gasiti de asemenea astfel de piese de schimb pentru televizorul care necesita reparatii chiar si in magazinele de componente electronice din zona.

Iata cateva lucruri de care aveti nevoie pentru a face reparatii tv la domiciliul dumneavoastra :
– surubelnite
– chei de desfacere
– trusa de curatare electronica

Care sunt pasii de urmat pentru reparatie?
Trebuie sa aveti mereu in vedere informatiile importante legate de testarea si inlocuirea componentelor electronice.

1. Scoateti placa de metal de protectie a tunerului. Acesta este de obicei atasat la partea din fata a cabinetului.
2. Pentru a curata contactele folositi solutia speciala, cu atentie, dupa care pulverizati
3. Daca este nevoie de inlocuire cel mai sigur este sa mergeti la un centru de reparatii tv.

Leave a Reply