Boilere electrice instant ieftine – avantaje

Boilerul electric instant este un aparat utilizat pentru producerea apei calde la comanda, fara ca aceasta sa fie stocata in prealabil intr-un recipient cu care aparatul de incalzit sa fie prevazut.

Acest concept pare destul de atragator, dat fiind faptul ca anticipeaza nevoia de incalzire a apei si face economie de orele lungi de incalzire a apei.

Un astfel de boiler electric instant este invelit cu o carcasa sub care se regasesc: un racord de intrare a apei reci, intrerupatorul de presiune, corpul de incalzit in care este inserata o rezistenta electrica, dispozitivul de reglare a debitului de apa, supapa de siguranta hidraulica, racordul de iesire a apei calde.

In ceea ce priveste principiul de functionare a unui astfel de aparat, boilerul electric instant nu incalzeste apa intr-un balon, ci se foloseste de o rezistenta electrica de mare putere pentru a incalzi apa.

Pasii de functionare a unui astfel de aparat sunt: deschiderea unui robinet de apa calda creeaza o depresiune in recipientul de incalzit, intrerupatorul de depresiune stabileste contactul, rezistenta creste rapid temperatura, apa se incarca in calorii la contactul cu rezistenta in timp ce traverseaza recipientul de incalzire pentru a atinge temperatura setata, debitul se stabilizeaza pentru a pastra temperatura de iesire prevazuta, apa calda curge la robinet.

De retinut faptul ca rezistentei ii ia cateva secunde pentru a ajunge la temperatura maximala si pentru ca apa sa traverseze recipientul de incalzire. Timpul de asteptare depinde foarte mult de distanta care separa boilerul de robinetul la care se vrea apa.

Fiecare rezistenta este calibrata in putere pentru a ridica temperatura apei la o valoare data pentru un debit determinat. De exemplu, daca temperatura de intrare a apei este de 15 grade, iar temperatura de iesire este de 40 de grade, la o putere de 4,5 kW rezultatul este de 2.4 litri/minut, la 5,5 kW de 2.9 litri/minut, iar la 7.3 kW 4.0 litri/minut.

Daca temperatura apei de intrare scade, si temperatura sau debitul de iesire scade. Pentru o rezistenta de 7,3 kW, o apa de intrare de doar 10 grade va scoate 4 litri de apa pe minut la o temperatura de doar 35 de grade sau doar 3.2 litri de apa la 45 de grade.

Avantajele unui boiler electric instant sunt numeroase. Cu ajutorul acestuia poate fi alimentat un punct de apa din afara celui central.

De asemenea, acesta poate fi folosit pentru utilizare ocazionala, pentru a uita de probleme aparute din cauza calcarului si ale bacteriilor, pentru dimensiunile reduse pe care le are, pentru fiabilitatea sa si putinul pe care il cere pentru intretinere, pentru usurinta de instalare.

Principalul inconvenient il reprezinta faptul ca desi cantitatea de apa disponibila nu are limita, costul, debitul disponibil si confortul sunt afectate. Un boiler cu o putere de 7300 W are nevoie de o putere de 32 A, ceea ce implica nevoia de un sistem electric bine pus la punct.

Cu toate acestea, aveti posiblitatea de a alege dintr-o gama variata de boilere electrice instant ieftine, iar nevoile pe care le aveti in ceea ce priveste apa calda sunt imediat satisfacute prin utilizarea aparatului potrivit.

Leave a Reply