Beneficiile pe care le poate aduce operația de mărire a sânilor

Orice femeie își dorește să fie frumoasă, iar atunci când se privește  în oglindă să fie pe deplin mulțumită de aspectul său fizic, având un corp perfect, demn de invidiat. Prin urmare, majoritatea dintre ele experimentează diferite trucuri de înfrumusețare – merg la hairstylist, adoptă diete stricte, în timp ce alte femei, total nemulțumite de formele lor, apelează la un chirurg estetician pentru a obține un bust generos.

Ce presupune augmentarea mamară

Operația de mărire a sânilor se numără printre cele mai populare intervenții estetice frecvent întâlnite în rândul femeilor care sunt total nemulțumite de mărimea lor la sutien.

În timpul acestei proceduri se inserează implanturi cu silicon sau cu ser fiziologic (saline) în scop de augmentare. Înainte de a face o astfel de alegere, ar fi indicat să strângem toate informațiile necesare pentru a ne face o idee despre ce presupune această operație.

Ce tipuri de implanturi mamare există

De-a lungul timpului, chirurgia estetică a cunoscut o evoluție extraordinară, astfel că în ziua de astăzi, femeile care își doresc silicoane pot alege dintre:

  1. Proteze mamare siliconice rotunde – conferă un decolteu generos, cu sâni mai apropiați unul de celălalt, oferind totodată un aspect estetic;
  2. Proteze mamare siliconice anatomice – sânii au aspect natural, însă există un risc minim ca aceste implanturi să se întoarcă cu baza în sus;
  3. Implanturile saline (cu ser fiziologic) – conferă un bust mai voluminos. Incizia efectuată este mai mică, iar atunci când implanturile se rup, absorbția serului fiziologic se va face în organism. În cazul acestor implanturi, sânii sunt mai apropiați chiar și fără sutien datorită formei rotunde a implanturilor. De asemenea, nu există riscul rotației implanturilor ca în cazul protezelor mamare anatomice.

Cum pot fi poziționate implanturile

  • Plasare submusculară (subpectorală) – Implanturile mamare vor fi mai puțin vizibile, iar aspectul sânilor va fi natural. De altfel, riscul de contractură capsulară este redus semnificativ. Unul dintre avantajele majore ale acesteia constă în faptul că nu va fi afectat examenul mamografic.
  • Plasarea subglandulară a implanturilor – Comparativ cu celelalte tipuri de poziționări, această intervenție se realizează mult mai ușor nefiind necesar ca mușchiul pectoral să fie ridicat. Prin urmare, dacă va fi nevoie de ajustare ulterioară, accesul la buzunarul retroglandural se va face mult mai facil. De altfel, acest tip de poziționare oferă mai multe avantaje. În primul rând, pacientele vor beneficia de un bust mai proeminent. În al doilea rând, atât durerea cât și starea de disconfort vor fi reduse semnificativ, întrucât se va secționa doar pielea de proeminența decolteului. De asemenea, perioada de recuperare va avea o durată mult mai scurtă decât în cazul celuilalt tip de poziționare.

Ce prețuri poate avea operația de mărire a sânilor

Costurile unei astfel de proceduri chirurgicale pot varia de la caz la caz în funcție de anumiți parametri – cum ar fi tipul de implant ales, tipul intervenției estetice – adică tipul de poziționare necesar care se va stabili în timpul discuției cu chirurgul. De exemplu, specialiștii în chirurgie estetică recomandă plasarea submusculară, în special femeilor care au sânii mult mai mici. De regule, prețurile pe care le presupune o astfel de procedură pot fi cuprinse între 2700 și 3200 Euro.

Leave a Reply