Aurul galben, o alegere bună pentru inelul de logodnă

Inelul de logodnă este, mai întâi de toate, un simbol. Astfel, fiecare caracteristică a sa – începând de la materialul din care este confecționat, până la tipul pietrei și modelul ales – trebuie să aibă o însemnătate aparte, specifică momentului cererii în căsătorie și semnificației acestuia.

Ce semnifică inelul de logodnă din aur galben?

Mai întâi de toate, inelul de logodnă semnifică unirea destinelor celor doi îndrăgostiți care decid să se căsătorească, iar această semnificație deosebită este dată de conturul fără sfârșit al micuțului cerc care își va găsi locul pe inelarul femeii.

Mai apoi, metalul prețios ales pentru confecționarea bijuteriei este, de asemenea, extrem de important pentru simbolistica purtată de inel, iar – la acest capitol – cea mai populară alegere constă în aurul galben.

Se spune că galbenul este cea mai caldă și mai însuflețită culoare, simbolizând razele soarelui și puterea divinității cerești. Astfel, intens și, în anumite condiții, de-a dreptul orbitor, galbenul este culoarea luminii și a vieții fără întuneric, exact cum se dorește a fi viața viitorilor miri. Tot despre galben se mai spune și că este culoarea tinereții.

De asemenea, această culoare este considerată un simbol al veșniciei, în timp ce aurul este numit metalul nemuririi. Așadar, împreună fac o pereche perfectă, din punct de vedere simbolistic, pentru un astfel de moment cum este cel al logodnei.

Aur galben de 14k sau de 18k?

Când vine vorba despre confecționarea bijuteriilor din aur, trebuie să știi că niciodată nu se folosește aur pur în procent de 100%, iar asta din cauza faptului că este un metal moale, ce nu ar rezista fără adaosul unor alte aliaje mai puternice, iar bijuteriile s-ar rupe.

De altfel, mai trebuie să știi că aurul pur este cel de 24 de carate și pornind de la acesta se calculează restul tipurilor de aur. Astfel, aurul de 18k este acela în care, din 24 de părți, 18 sunt din aur iar celelalte 6 părți sunt din alte metale.

De asemenea, în cazul aurului de 14 k, 14 părți sunt aur pur iar 10 părți sunt din alte metale. Așadar, caratul este cantitatea de aur curat, pur din aliaj, egală cu a 24-a parte din masa totală.

Cât costă un inel de logodnă din aur galben?

În privința costurilor – pentru că știm că și ele sunt importante în alegerea inelului de logodnă – acestea sunt destul de greu de stabilit la modul general. Depind foarte mult de tipul inelului ales, de piatra incrustată pe bijuterie (cea mai populară este diamantul, așadar o astfel de alegere crește automat valoarea inelului) și, nu în ultimul rând, de prețul gramului de aur.

Nu-ți face griji, însă, pentru că există numeroase modele frumoase de inele de logodnă la prețuri accesibile, trebuie doar să ai răbdarea necesară să cauți cele mai bune oferte.

Îți recomandăm să încerci bijuteriile online, pentru a nu pierde timp colindând dintr-un magazin în altul, prin oraș. Astfel, vei putea ține și o evidență mai ușoară a inelelor găsite, iar experiența în sine nu se va transforma într-una atât de obositoare precum ai crede că poate fi.

Spor la cumpărături și… casă de piatră! ☺

Leave a Reply