Ai putea renunța la smartphone?

dumbphoneStatisticile spun că piața de smartphone este în continuare în creștere. Cu Android campion absolut și BlackBerry care își dă ultima suflare, cu proaspăt lansatul sistem de operare de la Firefox, am putea spune că există ceva viață în lumea smatphone-urilor și nu se gândește nimeni la ce va urma.

Smartphone-urile ne-au simplificat viața și ne-au făcut să devenim dependenți de ele. Eu cel puțin îmi car telefonul cu mine chiar și în baie. Dezavantajul este că suntem tentați să nu mai dăm importanță oamenilor din jurul nostru. Știi cum e să ieși la o terasă și toată lumea de la masă să stea pe facebook sau să textuiască. Aș putea da zeci de exemple însă nu vreau să scriu un roman.

Eu nu aș putea renunța la smartphone. Am nevoie de internet oriunde m-aș afla (ex: săptămâna trecută căutam o rețetă în timp ce făceam cumpărăturile). Cu toate astea se conturează un nou trend – acela de a renunța la telefonul tău inteligent pentru un dumbphone – un telefon pe care să îl folosești pentru funcții de bază: apeluri și sms-uri (mi-ar fi greu să revin la scrisul pe o tastatură non-qwerty).

Tu ai putea să renunți la toate aplicațiile pe care le ai pe un smartphone, înlocuindu-ți telefonul?

 

Leave a Reply