4 motive pentru care ar trebui să îți cumperi o centrală cu ardere tip lumânare

Piața de centrale pe lemne este astăzi foarte ofertantă. Vei găsi o mulțime de modele care diferă între ele atât ca dimensiuni și design, cât și în funcție de opțiunile cu care sunt dotate. Practic, fiecare model este mai atrăgător decât celălalt, așa că alegerea unei centrale pe lemne se poate dovedi a fi destul de dificil de realizat.

De aceea ne-am propus să redactăm acest articol în care vom vorbi despre motivele pentru care ar trebui să îți cumperi o centrală cu ardere tip lumânare din oferta Stropuva România.

Noi credem că modelele de centrale pe lemne cu ardere tip lumânare sunt, cel puțin la ora actuală, cele mai bune centrale de pe piață, iar în acest sens avem 4 argumente care ne susțin opinia. Descoperă și tu motivele pentru care merită să-ți cumperi o centrală pe lemne cu ardere tip lumânare:

Autonomie îndelungată

Arderea tip lumânare este o ardere lentă, deoarece lemnul arde treptat, de sus în jos, așa că un singur plin cu lemne poate garanta căldură și apă caldă pentru foarte mult timp. Iar acesta este un prim motiv pentru care trebuie să ai în considerare achiziția unei centrale pe lemne din oferta Stropuva România.

Practic, în cazul modelelor produse de acestea, autonomia poate depăși în unele cazuri chiar și 30 de ore cu un singur buncăr de lemne. Astfel, nu mai ești nevoit să vizitezi camera centralei pentru alimentare, ceea ce contează foarte mult din punct de vedere al confortului. Contează totuși și calitatea lemnului folosit pentru alimentare.

Ardere curată

Dacă ești genul de persoană căreia îi pasă de mediul înconjurător, atunci cu siguranță îți dorești să folosești un sistem de încălzire cât mai ecologic. Ei bine, folosirea unei centrale cu ardere tip lumânare se încadrează în cerințele tale.

Arderea lentă este totodată și o ardere foarte curată. Astfel, emisiile de dioxid de carbon sunt foarte reduse, fiind astfel un mod de încălzire neutru din acest punct de vedere. Practic, nu vei afecta cu nimic mediul înconjurător, mai ales dacă lemnul de foc este achiziționat de la o sursă care replantează.

Performanțe ridicate

Arderea lentă nu este avantajoasă doar din punct de vedere ecologic, ci și performanțele sunt la rândul lor superioare. Astfel, dacă ești în căutarea unei surse de căldură care să îți ofere o cantitate generoasă de căldură, cu cât mai puțin combustibil, centralele pe lemne reprezintă o alegere foarte bună.

Practic, arderea tip lumânare garantează folosirea întregii puteri calorice a lemnului, astfel încât nimic nu se irosește. Chiar și cantitățile de cenușă rezultate în urma arderii lemnului sunt destul de mici, în comparație cu centralele care folosesc arderea obișnuită.

Întreținere ușoară

Iar în final, cel de-al 4-lea motiv pentru care ar trebui să îți cumperi o centrală cu ardere tip lumânare este faptul că întreținerea este foarte ușor de realizat. Prin urmare, nu vei pierde prea mult timp pentru a te asigura că centrala ta funcționează în siguranță dar și în parametri optimi.

Așa cum spuneam, arderea fiind una lentă este totodată și foarte curată. Prin urmare, depunerile vor fi destul de reduse, iar astfel și munca va fi la rândul său mai puțină și mai ușor de efectuat.

Acestea sunt așadar 4 motive importante pentru care ar trebui să îți încălzești casa folosind o centrală cu ardere tip lumânare.

Leave a Reply